De afgelopen jaren zijn de prijzen van woningen in Nederland enorm hard gestegen en dat heeft meerdere oorzaken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het landelijk tekort aan woningen, maar ook aan het feit dat veel bestaande woningen gekocht worden door investeerders. Als je enkele jaren of zelfs tientallen jaren geleden een woning gekocht hebt, is de kans groot dat er nu dus overwaarde op je woning zit. Afhankelijk van wanneer je de woning gekocht hebt, kan de overwaarde van je woning meer dan tienduizenden euro’s zijn en daar kan je verschillende dingen mee doen. Wil je weten wat je ermee kan doen en hoe je de overwaarde kan opnemen? Dan ben je hier zeker op het juiste adres.

 

Investeren in vastgoed

Wanneer je de overwaarde van je woning wilt opnemen, dan is het verstandig om met de overwaarde van je woning meer geld te verdienen. Daarom is een van de beste keuzes die je kan maken, het investeren in nieuw vastgoed. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het aanschaffen van nieuw vastgoed zoals een woning of een vakantiehuisje. Je kunt een woning of een vakantiehuisje dan verhuren en daarmee ook de nieuwe hypotheek afbetalen. Helaas maken maar weinig mensen gebruik van de mogelijkheid om hun overwaarde op te nemen, terwijl ze daar eigenlijk ontzettend veel geld mee kunnen verdienen. 

 

Hoe kun je de overwaarde berekenen?

Als je ook iets wilt doen met de overwaarde die op je woning zit, is het belangrijk om eerst te bepalen hoeveel overwaarde er daadwerkelijk op je woning zit. Je kunt dit heel makkelijk berekenen door het restbedrag dat je hebt openstaan bij een kredietverstrekker af te trekken van de waarde van je woning. Natuurlijk kan het lastig zijn om de overwaarde hypotheek te berekenen als je geen verstand hebt van een hypotheek of de woningmarkt. Daarom is het aan te raden om eens contact op te nemen met Van Bruggen adviesgroep

 

De overwaarde opnemen

Wanneer je de overwaarde van je woning wilt opnemen, is het belangrijk om contact op te nemen met je kredietverstrekker. Zij gaan samen met jou een afspraak inplannen en dan kijken naar jouw plannen. Het is daarom erg belangrijk dat je al weet wat je met de overwaarde van je woning wilt gaan doen. Een kredietverstrekker gaat niet de overwaarde verzilveren als je daar leuke dingen mee wilt gaan doen. Dit heeft ermee te maken dat je in feite een nieuwe hypotheek krijgt als je de overwaarde opneemt.