Vloeren zijn een belangrijk onderdeel van het interieur van je huis. Je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Ga je voor een houten vloer, vinyl of laminaat van laminaatenparket? Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Een vloer aanleggen is niet moeilijk, maar je moet wel weten wat je doet. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen of om een professional in te schakelen. Dit hangt natuurlijk helemaal samen met het budget wat je beschikbaar hebt voor een nieuwe vloer. In deze blog geven we tips om een mooie, strakke vloer aan te kunnen leggen.

Zelf aan de slag

Er zijn verschillende soorten vloeren en elk type vloer heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Sommige vloeren zijn heel geschikt om zelf aan te leggen, denk bijvoorbeeld aan pvc vloeren en laminaatvloeren. Bij het aanleggen van een vloer kun je altijd terugvallen op een aantal basishandelingen. Deze handelingen zijn essentieel om een vloer op de juiste manier te leggen.  

Een van de belangrijkste dingen bij het aanleggen van een vloer is om goed te meten. Zorg ervoor dat je precies weet hoeveel vierkante meters je nodig hebt, want als je te weinig koopt loop je het risico dat je niet verder kunt met het aanleggen van de vloer. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de ondergrond. Als je bijvoorbeeld over een houten vloer gaat leggen, moet je eerst controleren of de ondergrond egaal is.  Bij een houten vloer is het ook belangrijk om de juiste isolatie aan te brengen. Zo voorkom je tocht en kou vanuit de grond.

Stappenplan

Twijfel je nog om de vloer zelf aan te leggen? Gelukkig is er altijd een eenvoudig stappenplan te volgen die ervoor zorgt dat je niet in paniek hoeft te raken bij het aanleggen van een prachtige pvc vloer of laminaatvloer. 

Meten 

Vraag jezelf af waar de vloer moet gaan komen en welk type vloer je wilt gebruiken. Vervolgens kun je gaan starten met het meten. Het is belangrijk dat je nauwkeurig te werk gaat in verband met de hoeveelheid materiaal wat je nodig hebt.

Benodigdheden

Je kunt beginnen met het verzamelen van alle benodigdheden. Denk bijvoorbeeld aan afwerkingsmaterialen, lijm en eventueel chape.

Ondergrond

Zorg ervoor dat de ondergrond is voorbereid. Het is van groot belang dat het schoon, egaal en droog is voordat je kunt starten met het aanleggen van de vloer. Na het volgen van deze stappen kun je gaan beginnen met het aanleggen van de vloer. Op deze manier ga je goed voorbereid aan de slag. Een goed begin is het halve werk.