Wanneer jij, net als heel veel anderen, tijdens de corona-ellende een hond in huis hebt genomen, dan zal het wel even wennen zijn dat jullie, nu jij weer naar je werk gaat, niet meer hele dagen samen zijn. De ene hond kan hier heel goed mee omgaan, de andere hond raakt in panier. Je merkt dit al snel: je hond begint bijvoorbeeld dingen te slopen als jij van huis bent of je hoort van de buren dat hij de hele dag blaft tot jij weer thuis bent. Je hond weer wegdoen is, natuurlijk, geen optie, maar hoe kun je dit probleem dan oplossen? Plaats een grote hondenbench in huis en zet je hond daar in. Eerst een korte tijd, bijvoorbeeld als jij een boodschapje gaat doen, en dan steeds langer. De grote hondenbench wordt dan de veilige plek voor jouw hond. Het is zijn plekje en hij komt daar vanzelf tot rust.

Een grote hondenbench geeft de rust die je hond nodig heeft

Door je hond te laten wennen aan een verblijf in de grote hondenbench, zorg je ervoor dat het écht zijn plekje wordt. Je kunt er, om hem te laten wennen, een kledingstuk van jou in leggen. Hij heeft dan jouw geur in zijn neus als hij in de grote hondenbench zit. Dat geeft hem een extra veilig gevoel. Je zult zien dat je hond zijn bench op een gegeven moment ook opzoekt als het hem te druk is in huis. Of na een lange wandeling.

Wat heb je nog meer nodig?

In de bench is het wel belangrijk dat je hond er lekker in kan liggen. Hij ligt het liefst op een kleedje of, zoals eerder genoemd, een door jou gedragen kledingstuk. Ook zal je hond het op prijs stellen als er een speeltje of een knuffel te vinden is. En natuurlijk wat te eten en te drinken. Beloon je hond na een verblijf in de bench met een flinke wandeling en wat lekkers. Je zult merken dat je steeds minder problemen met hem ervaart als je weggaat.

Bestel de bench gewoon online

Je hoeft niet naar de dierenspeciaalzaak in een andere stad om een goede bench te kunnen aanschaffen. Je kunt dat gewoon online regelen en dan wordt de bench bij je thuis bezorgd. Dat is wel zo gemakkelijk. Want zo'n bench kan wel plat worden verpakt, maar het is evengoed nog een flink pakket dat niet zomaaar in ieder auto past!