De zomer heeft zijn hoogtepunt bereikt en langzaamaan veranderen de lange, warme zomeravonden in donkere avonden waarbij een jas toch al nodig kan zijn. Toch staat er nog genoeg zon op het weerbericht en mag een gezellige barbecue om het seizoen mee af te sluiten eigenlijk niet ontbreken. Na een lange periode van sociale afstand hebben we dit jaar een grote inhaalslag gemaakt. Vakanties zijn geboekt, het festivalseizoen heeft weer op volle toeren gedraaid en we zijn weer veel samengekomen met onze familie en vrienden. Om het seizoen af te sluiten kunt u uw vrienden verrassen met uw nieuwe barbecue skills. U kunt natuurlijk een traditionele barbecue organiseren, maar hoe leuk is het om het over een andere boeg te gooien met een internationale barbecue. In dit blog doet u meer inspiratie op om uw vrienden omver te blazen met een overheerlijk diner. Dat wordt zeker en vast een gezellige avond.
Griekse barbecue
De Griekse keuken leent zich perfect voor een originele barbecue. Vervang de kruidenboter door zelfgemaakte tzatziki en serveer het met pitabrood in plaats van stokbrood. Tzatziki maken is een fluitje van een cent, hier heeft u alleen komkommer, yoghurt, knoflook en olijfolie voor nodig. Pitabroodjes vergen wat meer geduld met het kneden en rijzen, maar dat is het allemaal waard. Zelfgemaakte pita’s zijn heerlijk luchtig en zacht. Op de barbecue mag souvlaki van lam of kip natuurlijk ook niet ontbreken. Als bijgerecht kunt u een frisse Griekse salade maken met onder andere komkommer, sla, olijven, oregano en feta. Een bijpassend drankje is het Griekse ouzo. Dit drankje heeft een anijssmaak en kan zowel puur als met water aangelegd worden gedronken. Het is een sterke drank, dus geniet met mate. Bij overmatig alcoholgebruik kan een verslaving optreden. Wilt u vaststellen of bij u sprake is van een verslaving, dan kunt u een alcoholisme test doen.
Italiaanse barbecue
De Italiaanse keuken staat misschien niet het meest bekend als barbecue thema, maar kan dat zonder meer wel zijn. Serveer uw vrienden bijvoorbeeld een pastasalade met fusilli, rucola, cherrytomaatjes, Parmezaanse kaas, tomaten tapenade, pijnboompitten en verse basilicum. Op een Italiaanse bol kunt u een burger serveren met gegrilde aubergine en pesto mayonaise. Net even anders.
Argentijnse barbecue
Niet iedereen is bekend met de Argentijnse keuken, maar dat maakt het niet minder geschikt voor een internationale barbecue met uw vrienden. U zult waarschijnlijk al snel denken aan vlees, dit is dan ook waar het land om bekend staat. Op de barbecue kunt u verschillende soorten vlees grillen, zoals ribeye en bavette. Ook mag chimichurri niet ontbreken. Dit is een salsa van onder andere peterselie, knoflook, rode peper, oregano. Je kunt deze salsa bij verschillende gerechten eten. Verder is het lekker om groenten zoals aubergine, paprika, rode ui en zoete aardappel te grillen op de barbecue. U maakt de Argentijnse barbecue compleet met gevulde tomaten. Dit bijgerecht bestaat uit trostomaten gevuld met een mix van ei, doperwten, witte rijst, mayonaise, peterselie en olijven.