In de huidige tijd zijn er zo ongelooflijk veel opties, op welk gebied dan ook. Soms is het niet leuk meer. Je weet niet voor welke opties je moet kiezen en welke bij je passen. Je ziet door de bomen het bos meer en dit heeft tengevolge dat je stagneert. Dit kan stagneren op het gebied van geluk, werkgeluk, financiën en ga zo maar door zijn. Wij vinden dit vervelend. Omdat het werk een groot deel van je dagelijkse leven is, willen we dit het eerste aanpakken. Dat gaan we doen door je te vertellen welke manieren van werk je kunt kiezen. We gaan daarbij in op soorten dienstverbanden maar ook meer dan dat. We vertellen je eigenlijk alles wat je wil weten over werken. Dit doen we op een toegankelijke en concrete manier, zodat jij dit wellicht ook kunt toepassen in je carrière. 

Zzp’er

De eerste manier van werk die we met je gaan bespreken is het zijn van een zzp’er. Een zzp’er staat voor een zelfstandige zonder personeel. Dit betekent dat je zelf je eigen baas bent, je hebt een eigen onderneming. Je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK), maar je hebt geen personeel in dienst. je bent daarmee alleen voor jezelf werkzaam en kunt alleen opdrachten aannemen die je zelf gaat doen. Meestal is dit in de vorm van een eenmanszaak, maar je kunt dit ook in de BV vorm doen als dit fiscaal voordelig is. Opdrachten als zzp’er kun je vinden via platforms als Younited. Hier wordt vraag en aanbod samengebracht en vind je dus gemakkelijk freelance opdrachten. Dit kan in vrijwel iedere sector zijn. Van de consultancy tot aan de online marketing; je vindt het overal. 

Dienstverband

Dit is de meest bekende manier van werken; in dienstverband. Als je in dienstverband bent kan dit als fulltimer (meestal 32-40 uur per week maar afhankelijk van de sector) of als parttimer (minder dan fulltime). Dit doe je meestal voor een commercieel bedrijf en betekent dat je zekerheid van een salaris hebt en dat je een pensioen opbouwt. 

Partner

Je kunt ook een partner zijn bij een bedrijf. Dit betekent dat je jezelf meestal moet inkopen (een smak geld moet neerleggen). Je bent nog steeds in dienst, maar hebt vaak ook recht op een bonus/deel van de winst. Dit kan vaak pas als je succesvol bent en werkzaam bent bij een groter bedrijf.