USB-C kabels nemen in rap tempo de markt over. En laten we eerlijk zijn: het is natuurlijk ook een stuk makkelijker dat alle devices sinds een tijdje te verbinden zijn door één kabeltje. Helaas zijn alleen nog niet alle devices om, of hebben niet alle producten de overstap gemaakt. Een adapter biedt de oplossing!

Wat is USB-C?

USB-C is de nieuwe(re) USB versie die onderhand door veel productontwikkelaars is aangenomen. De USB-C heeft het voordeel ten eerste veel sneller te werken dan zijn voorgangers. Zo ondersteund deze enorme transmissiesnelheden, wat het opladen van je device veel sneller doet verlopen. Ook is de USB-C enorm universeel: hij neemt bijvoorbeeld de functie van HDMI over, en staat diverse nieuwe dingen toe. Handig dus! 

EU en USB-C: één standaard

Een wetsvoorstel wat vorig jaar is ingediend bij de Europese Commissie wil een einde maken aan alle verschillende portalen en opladers die elektronicafabrikanten maken (en die wij allemaal in onze lades hebben liggen). Het is natuurlijk ook allemaal veel makkelijker één universele kabel te hebben die alle devices en apparatuur onderling kunnen verbinden en opladen.  Een ander argument is de jaarlijkse hoeveelheid elektronisch afval, die teruggedrongen moet worden. De EU wil deze wet in 2024 hebben doorgevoerd. Dwarsligger in het geheel is Apple, wiens nieuwe IPhones vooralsnog worden ontwikkeld met een portaal die niet compatibel is met USB-C. Een USB-C Adapter zou hiervoor de uitkomst kunnen bieden.

Oudere devices

Naast dat IPhone-houders dus vooralsnog beroep moeten blijven doen op een adapter, hebben ook mensen met oudere devices baat bij deze transmitters. Laptops worden mettertijd veel dunner, en steevast geïnstalleerd met USB-C portalen, maar oudere laptops hebben deze nog niet altijd. Ook televisies van vóór het smart tv-tijdperk zijn nog niet voorzien van deze portalen, en de jaren-oude smartphone waaraan je nog vasthoudt waarschijnlijk ook niet. 

Adapters

Nieuw spul kopen dan maar? Nergens voor nodig. usb c adapter kopen zijn een prima hulpmiddel om de devices alsnog met elkaar te verbinden. Zo hoef je absoluut nog niet te investeren in een laptop als deze nog gewoon goed is maar het juiste portaal ontbreekt. Een adapter is een kabel of klein kastje wat het USB signaal overzet naar een andere. Je smartphone met USB-C kan hierdoor prima worden verbonden met je televisie die alleen een HDMI portaal heeft. En als het wetsvoorstel door is, zal al de nieuwe apparatuur wat je koopt toch met elkaar te verbinden zijn in de toekomst.