Voor elk product dat opgestuurd moet worden via de post, is er wel ander verpakkingsmateriaal te verkrijgen. En gelukkig maar, want hierdoor kunnen alle spullen veilig opgestuurd worden. Heb je een eigen webshop, met bijvoorbeeld sieraden? Dan heb je meestal klein en dun verpakkingsmateriaal nodig, zodat dit door de brievenbus past. Sieraden zijn namelijk meestal ook klein en licht, dus hier is vaak geen doos voor nodig. Maar het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld een webshop hebt met kleding, dan heb je weer ander materiaal nodig om je pakketjes mee op te sturen. Het handigste is dan om mailing bags te gebruiken, die van plastic zijn. Vaak zijn deze te verkrijgen in verschillende maten, want uiteraard plaatsen klanten zowel kleine als grote bestellingen. Verstuur je juist alleen maar grote producten?

Grote dozen voor grote producten

Als je alleen maar grote producten verstuurt, dan zijn grote dozen heel handig en eigenlijk niet te missen. In grote dozen kun je veel kwijt, en deze kun je ook weer beschermen door middel van rekfolie. Je weet dan zeker dat de doos aankomt op locatie zonder schade. Uiteraard is het ook mogelijk om bijvoorbeeld bubbeltjespapier in de doos te stoppen, zodat het product ook zeker weten niet beschadigd raakt tijdens de verzending. Het is belangrijk dat het product beschermd is tegen eventuele klappen en stoten. Een ander handig product om spullen mee te beschermen en een grote doos op te vullen, zijn luchtkussenzakken.

Luchtkussenmachine

Met een luchtkussenmachine is het mogelijk om zelf luchtkussenzakken te maken, zodat je je verpakkingen veilig op kan sturen. Zo zijn er een aantal voordelen verbonden aan het gebruik van luchtkussenzakken in combinatie met een luchtkussenmachine. Zo maak je bijvoorbeeld optimaal gebruik van de ruimte in de doos, en bepaal je zelf hoeveel luchtkussen er in de doos geplaatst worden. Daarbij is het handig dat je dit opvulmateriaal zelf kan maken, en de voorraad neemt niet veel plaats is. Overigens kun je ervoor kiezen om zo’n machine te kopen, maar je kan deze ook huren. Het ligt er maar net aan hoeveel gebruik je ervan maakt en welke optie voordeliger is in jouw situatie. Als je zo’n machine huurt, zit er vaak ook service en onderhoud inbegrepen bij de prijs. Bekijk dus goed wat handig is voor jou. De luchtkussenzakken zelf zijn gemakkelijk online te bestellen, op dezelfde webshop als waar je verpakkingsmateriaal kan kopen en de machine om de luchtkussenzakken te vullen.